dijous, 24 d’agost del 2017

Reunió amb la Direcció General de Treball, Economia Social i Salut Laboral


L'Associació Balear Contra l'Assetjament Laboral es va reunir a finals de Juny de 2017 amb la Directora General de Treball, Isabel Castro, amb la finalitat de presentar-se com a entitat i oferir la nostra experiència en casos d'assetjament laboral i altres problemàtiques psicosocials. Per una altra banda, vàrem registrar una instància amb una sèrie de problemàtiques detectades a l'Administració Pública.

dilluns, 21 d’agost del 2017

Ponència envers Mobbing i prevenció de riscos laborals a USO






Hoy en día, el acoso laboral psicológico o mobbing, es una de las problemáticas psicosociales más destructivas que puede padecer un trabajador o trabajadora, ya que le afectará a un nivel social, familiar y laboral.


Analizaremos esta problemática desde el punto de vista psicosocial y determinaremos cuáles son las obligaciones que tienen las empresas para prevenir, detectar y minimizar estas problemáticas a partir de planes de prevención de riesgos laborales, seguridad y salud (Formación Uso: Mobbing).

dimarts, 15 d’agost del 2017

Passes per denunciar el "mobbing".



L'objectivitat, urgència i confidencialitat han de ser els fonaments en el qual es mogui tot el procés. Les fases a desenvolupar vénen determinades per:

  1.  Acudir a professionals
  2. Notificar l'Assetjament al Comitè d'Empresa o al Comitè de Seguretat i Salut 
  3. Notificar a l'empresa i obrir un procediment d'investigació i mediació
  4. Analitzar la PRL i en especial els informes psicosocials
  5. Desenvolupar un peritatge psicosocial en el cas  que no s'hagin desenvolupat correctament la PRL o els informes psicosocials
  6. Denúncia del "mobbing


divendres, 4 d’agost del 2017

¿Sufres acoso laboral? El 15% de los trabajadores sí


Acoso laboral. Dícese del "trato hostil o vejatorio al que es sometida una persona en el ámbito laboral de forma sistemática, que le provoca problemas psicológicos y profesionales.
ELMUNDO.ES

Cercar en aquest blog