dijous, 30 de novembre del 2017

Assemblea General

Convocatòria 11-12-2017
Es convoca a tots els membres de L'Associació Balear Contra L'Assetjament Laboral a l'Assemblea General que tindrà lloc a la Seu, C/ Jaume Bujosa núm 10 Baixos de Son Ferriol a les 17 hores en primera convocatòriai 17:30 en segona.

Temes a tractar:

Actuacions realitzades durant 2017
Despesa econòmica
Modificació Estatuts
Cursos de formació permanent professorat
Precs i preguntes


El president

dimecres, 22 de novembre del 2017

Casi la mitad de las enfermeras baleares dicen estar "quemadas".

Casi la mitad de las enfermeras que trabajan en la sanidad pública de Baleares (un 43,1%) sufre el síndrome del profesional «quemado» (burn out) y tres de cada cuatro (74,1%) afirman sentirse «estresadas». Además, una gran mayoría (el 82,76%) considera que sus condiciones laborales se han deteriorado como consecuencia de los recortes de la crisis económica. Diario El Mundo

dijous, 16 de novembre del 2017

Vies per denunciar el "mobbing" i altres problemàtiques psicosocials


Per denunciar el "mobbing" i altres problemàtiques psicosocials podem optar per la via:

1. Administrativa:

  • Inspecció de treball

2. Judicial:
  • Via penal
  • Via social
  • Via civil
  • Via contenciós-administratiu
  • Via Seguretat Social 

És fonamental assessorar-se bé davant especialistes en "mobbing" i optar per la via més indicada en cada cas, a partir d'un diagnòstic.

dijous, 9 de novembre del 2017

¿Por qué las mujeres trabajarán 'gratis' hasta 2018? Las consecuencias de la brecha salarial

Según UGT, la brecha salarial se traduce en que las mujeres trabajan 'gratis' 54 días al año. El sindicato asegura que la situación ha mejorado en la Unión Europea, pero no en España. El confidencial (08-11-17)


El Govern Balear i Sindicats signants no estan desenvolupant el protocol contra l'assetjament moral i sexual de 2010





El pla de seguretat, salut i ambient laboral 2008/2011 de les Illes Balears, firmat el 13 de juliol de 2009 amb les organitzacions sindicals i empresarials més representatives, inclou entre les finalitats de les mesures estratègiques la incorporació de la perspectiva de gènere a la prevenció de riscos laborals, com també atendre els riscos emergents de caràcter psicosocial, i estableix mesures per eradicar-los o limitar-los” (Govern de les Illes Balears, 2010)

Agència Europea per a la Seguretat i Salut en el Treball i gènere

La inclusión de los aspectos de género en la evaluación de riesgos



La evaluación de riesgos deberá tener en cuenta los aspectos de los géneros, sus diferencias y desigualdades. El trabajo, su organización y los equipos usados deberían estar diseñados para adaptarse a la gente, y no al revés. Este principio está inscrito en la legislación comunitaria. 

La legislación exige a los empresarios efectuar una gestión del riesgo basada en evaluaciones, y esto puede dividirse en cinco etapas: 1. Identificación de riesgos 2. Evaluación de riesgos 3. Puesta en práctica de soluciones 4. Supervisión 5. Análisis

Cercar en aquest blog