dilluns, 16 d’abril del 2018

Aprovada la modificació dels estatuts




Article 2
Les finalitats de l’associació són donar suport i assessorament a les víctimes d’assetjament psicològic laboral i altres problemàtiques psicosocials a partir dels plans de prevenció de riscos laborals, seguretat i salut, mitjançant l’acompanyament, denúncia i defensa jurídica dels treballadors i treballadores d'aquestes Illes, que hagin pogut patir aquests abusos. Per una altra banda i degut a la relació i col·laboració amb la comunitat educativa, institucions i sindicats, se prestarà atenció a la formació permanent del professorat així com a altres empleats públics i privats mitjançant cursos, ponències, investigacions, publicacions i altres accions dirigides a actualitzar la qualificació professional, formació permanent del professorat, a millorar les competències professionals dels docents per a la tasca educativa i per a la col·laboració amb la comunitat educativa, a impulsar la innovació educativa, especialment en relació amb el projecte educatiu dels centres, i a millorar la gestió dels centres educatius, la qual tendrà com a finalitat contribuir a l’increment de la qualitat de l’educació, conjugant la necessària actualització del professorat per fer front a les noves necessitats i demandes de la societat actual amb la resposta a les expectatives de desenvolupament professional, promoció i satisfacció laboral, i ha d’anar encaminada a la pràctica educativa i a la contribució a la cohesió social de la comunitat educativa com a elements clau per millorar l’educació de l’alumnat.


Per aconseguir aquestes finalitats, es desenvoluparan les activitats següents:

1.  Donar suport i assessorament a les víctimes d’Assetjament laboral i altres problemàtiques psicosocials.
2.    Actuar contra qualsevol actuació o posició que vagi en contra de la dignitat dels treballadors i treballadores d'aquestes Illes.
3.     Desenvolupar per personal qualificat, l'estudi, diagnòstic i actuació si escau, dels diferents casos on pugui haver Assetjament laboral i altres problemàtiques psicosocials.
4.      Acompanyar, denunciar i defensar jurídicament els possibles casos d’Assetjament laboral i altres problemàtiques psicosocials.
5.      Fomentar l'assessorament, desenvolupament, anàlisi, estudi, correcció i denuncia dels plans de prevenció de riscos laborals, seguretat i salut de les empreses implicades.
6.      Col·laborar amb sindicats, entitats socials i organismes governamentals, etc que vulguin actuar contra l’assetjament laboral i altres problemàtiques psicosocials
7.      Participar en jornades, ponències, estudis i qualsevol tipus de projecte televisiu, radial o envers la cooperació internacional, tant a nivell local, nacional i internacional...   per poder posar de manifest la importància d'actuar contra assetjament psicològic laboral i altres problemàtiques psicosocials a partir dels plans de prevenció de riscos laborals, seguretat i salut.
8.      Elaboració, direcció i avaluació de cursos presencials i on-line per a la formació permanent del professorat i altres professionals
9.      Qualsevol altre activitat necessària per a poder desenvolupar les finalitats de l'entitat

En queda exclòs qualsevol ànim de lucre.


dilluns, 12 de febrer del 2018

La Universitat de les Illes Balears, entre la saviesa i la precarietat

La figura del ‘professor associat’ és una de les que aixeca més veus crítiques en la institució

(Fotografia Diari ara.cat 16/05/2017 15:15)

Segons un informe del 2008 sobre la retribució del Personal Docent i Investigador a la UIB, si bé un ‘professor contractat’ cobra un salari base mensual de 1.135,11 euros, un ‘professor associat’ en rep 165 de mensuals si treballa tres hores a la setmana o 331,31 per impartir classes lectives de sis hores setmanals.(arabalears 04/02/2017)

Profesor universitario desde 300 euros

Uno de cada cuatro docentes de la Universidad es asociado. La figura nació para atraer a profesionales a los campus pero su uso se ha pervertido


Resultat d'imatges de Profesor universitario desde 300 euros Uno de cada cuatro docentes de la Universidad es asociado. La figura nació para atraer a profesionales a los campus pero su uso se ha pervertido

Diario El País (12/02/2018)

Més qualitat educativa...

diumenge, 11 de febrer del 2018

La universitat ha abusat de la figura del professor associat


Diari ara (09/02/2018)

La precarietat laboral afecta també als professors associats de les universitats espanyoles. Això és la qualitat educativa que cercam?

dimecres, 7 de febrer del 2018

Més malament impossible.

MES recula amb el decret de català a la sanitat: el seu coneixement no serà requisit.


Emperò per a la resta de funcionaris del Govern Balear, sí que és un requisit.
Per què aquesta discriminació? 
Quin és el criteri per decidir si és requisit o no?
I la població de les Illes?
Més malament impossible.

dimarts, 6 de febrer del 2018

dimecres, 10 de gener del 2018

8 de cada 10 infermers de Balears sofreix estrès

Empitjora la salut de les infermeres i l’atenció als ciutadans de les Illes
Gairebé la meitat dels professionals d’infermeria de Balears, un 43%, pateixen la síndrome del professional “cremat” i gairebé vuit de cada deu (74%) se senten estressats; mentre que el 77% considera que l’ambient laboral s’ha deteriorat i set de cada deu (76%) afirma que no disposa de temps suficient per atendre els pacients. Aquestes són algunes de les principals conclusions de l’Estudi ‘Percepció d’estrès en els professionals d’Infermeria a Espanya. Comparativa 2012-2017 ‘a les Illes Balears, que ha elaborat el Sindicat d’Infermeria, Satse, que ha estat presentat aquest dilluns en roda de premsa. Defrancdigital (20/11/17)

Cercar en aquest blog