divendres, 20 de gener del 2017

Accident laboral


El Reial Decret legislatiu 1/1994, de 20 de juny, el qual parla de la seguretat social i defineix l'accident laboral com: qualsevol lesió corporal que el treballador pateixi en ocasió o a conseqüència de la feina que executi per compte d'altri. Per una altra banda, tendrà la consideració d'accident laboral:

  • Els que pateixi el treballador en anar o en tornar del lloc de treball. 
  • Els que pateixi el treballador en ocasió o com a conseqüència d'exercir càrrecs electius de caràcter sindical, així com els esdevinguts en anar o en tornar del lloc en què s'exerceixin les funcions pròpies dels càrrecs esmentats. 
  • Els esdevinguts en ocasió o a conseqüència de les tasques que, fins i tot quan són diferents de les de la seva categoria professional, executi el treballador en compliment de les ordres de l'empresari o espontàniament en interès del bon funcionament de l'empresa. 
  • Els esdevinguts en actes de salvament i en altres de naturalesa anàloga quan uns i altres tinguin connexió amb la feina. 
  • Les malalties, no incloses a l'article següent, que contregui el treballador amb motiu de la realització de la seva feina, sempre que es provi que la malaltia va tenir per causa exclusiva l'execució d'aquesta. 
  • Les malalties o defectes, patits amb anterioritat pel treballador, que s'agreugin com a conseqüència de la lesió constitutiva de l'accident. 
  • Les conseqüències de l'accident que resultin modificades en la seva naturalesa, durada, gravetat o terminació, per malalties intercurrents que constitueixin complicacions derivades del procés patològic determinat per l'accident mateix o tinguin el seu origen en afeccions adquirides en el nou medi en què s'hagi situat el pacient per a la seva curació.


(Sánchez, Llull, D. 2014. Burnout als centres públics de secundària de les Illes Balears. TDX. Universitat de les Illes Balears). 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cercar en aquest blog