divendres, 20 d’octubre del 2017

Competències i facultats del comitè de seguretat i salut

Article 39. Competències i facultats del comitè de seguretat i salut. La Llei de prevenció de riscos de 1995, manifesta entre altres que:

1. Són competències del comitè de seguretat i salut:

a) Participar en l’elaboració, posada en pràctica i avaluació dels plans i els programes de prevenció de riscos a l’empresa. A aquest efecte, s’hi debatran, abans de la seva posada en pràctica i en tot el que faci referència a la seva incidència en la prevenció de riscos, els projectes en matèria de planificació, organització de la feina i introducció de noves tecnologies, organització i desenvolupament de les activitats de protecció i prevenció, i projecte i organització de la formació en matèria preventiva. b) Promoure iniciatives sobre mètodes i procediments per a la prevenció efectiva dels riscos i proposar a l’empresa la millora de les condicions o la correcció de les deficiències existents.

2. En l’exercici de les seves competències, el comitè de seguretat i salut està facultat per: a) Conèixer directament la situació relativa a la prevenció de riscos al centre de treball i per dur a terme, a aquest efecte, les visites que consideri oportunes. b) Conèixer tots els documents i els informes sobre les condicions de treball que calguin per al compliment de les seves funcions, com també els procedents de l’activitat del servei de prevenció, si s’escau. 50 c) Conèixer i analitzar els danys produïts en la salut o en la integritat física dels treballadors, a fi de valorar-ne les causes i proposar les mesures preventives oportunes. d) Conèixer la memòria i la programació anuals de serveis de prevenció i per elaborar-ne informes.

3. Per tal de fer complir el que disposa aquesta Llei respecte de la col·laboració entre empreses en els supòsits de desenvolupament simultani d’activitats en un mateix centre de treball, es pot acordar la realització de reunions conjuntes dels comitès de seguretat i salut o, si no n’hi hagués, dels delegats de prevenció i els empresaris de les empreses que no tinguin aquests comitès, o bé altres mesures d’actuació coordinada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cercar en aquest blog