dilluns, 9 d’octubre del 2017

Reunió amb el Conseller d'Educació



En aquests darrers dies,  s'ha mantingut una reunió informal amb el Conseller Martí X. March per presentar-li la nostra entitat. Per una altra banda, el Dr. Sánchez li ha manifestat que l'Associació Balear Contra l'Assetjament Laboral compta amb un Equip d'Actuació de Problemàtiques Psicosocials als Centres Educatius (EAPPCE) que pot donar resposta al Protocol per a la prevenció de l'assetjament moral i sexual (Govern de les Illes Balears, 2010) que encara no s'ha desenvolupat.

També  s'ha tractat el tema dels serveis de prevenció a la Conselleria d'Educació, que en breu es formalitzarà oficialment i que ve caracteritzada ara per ara per :

  • Desenvolupar incorrectament els plans de PRL segons normativa
  • No desenvolupar els informes psicosocials
  • No atendre la perspectiva de gènere
  • Agafar definicions antiquades com per exemple protocol G08 envers el mobbing
  • Ometre la majoria d'accidents laborals als protocols

En definitiva, s'ha creat una estructura enorme envers la prevenció que és poc funcional amb una comissió paritària, comitè empresa, delegats de prevenció, servei de provisió, sindicats, coordinadors a les conselleries i centres. El problema és que no arriba als treballadors, això fa que entre altres:

  • Els directors dels centres desconeguin majoritàriament els plans de PRL, informes psicosocials
  • Els sindicats tampoc desenvolupin bé la seva feina, segons la llei de prevenció de 1995
  • Una gran part dels docents desconeguin els seus delegats de prevenció, comitè d'empresa, drets i deures...


A partir d'aquest desconeixement total de drets i deures, no es denuncien les problemàtiques psicosocials i per tant, no es pot arribar a tenir un entorn laboral saludable, sense problemàtiques psicosocials als centres, els quals repercutiran sense cap tipus de dubte, en els resultats acadèmics dels nostres alumnes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cercar en aquest blog